אודות היוצר/ת
ילידת 1986. כוריאוגרפית ורקדנית עצמאית, יוזמת ומנהלת 'פסטיבל נפגשות'.
העיסוק המרכזי בכלל יצירותיה של איילה הוא בשאלה כיצד תכנים פמיניסטיים יכולים להיבחן דרך עין כוריאוגרפית. יצירת הביכורים שלה GAZELLE עלתה בבכורה בפסטיבל זירת מחול בירושלים, ובהמשך הוזמנה להציג בפסטיבלים שונים ברחבי הארץ והעולם. היצירה מביאה מבט ביקורתי על האופן שבו הפרספקטיבה המגדרית- תרבותית בישראל מוטמעת בגוף הנשי המופיע. 2HER – 'אליה' הוא דואט שעלה בבכורה במסגרת פסטיבל 'זירת מחול' של הזירה הבינתחומית בירושלים (2016). היצירה שואפת להביא לבמה ייצוג של דמויות נשיות מורכבות, ומתבוננת דרך פרספקטיבה נשית- פמיניסטית בתכנים כמו רוך ואלימות, סימביוזה ונפרדות. PANGEA -היא יצירת קווארטט שהעלתה בבכורה בפסטיבל נפגשות (2018) במרכז 'כלים' בבת ים. זוהי יצירה לארבע נשים רקדניות- יוצרות שבה איילה חוקרת כיצד ניתן ליצור קהילת נשית אינקלוסיבית שמזמינה גם את הקהל לחוויה הדדית ואלטרנטיבית של מפגש. TRANSFOR(MAN)CE –יצירתה האחרונה עלתה בבכורה בפסטיבל נפגשות (2019) במרכז 'כלים' בבת ים. נקודת המוצא ליצירה היא יצירת מפגש בין רעיונות כוריאוגרפים פמיניסטיים לבין מחשבה וגוף גברי מתוך עבודה עם שני רקדנים גברים. זוהי יצירת מחול שהיא מעין "מעבדת מגדר", העושה זום אין על גבריות ועל יחסים בין גברים, שואלת מה מותר ומה אסור, ומתבוננת בצורך במגע ואמפתיה.
ניסיון בימתי כרקדנית והשכלה
ילידת 1986, ישראל. איילה החלה את דרכה בתחום המחול כנערה, כשעסקה בריקודים סלוניים ולטינו אמריקאיים והייתה אלופת הארץ בתחום (2000-2003). בחפשה אחר אופן ביטוי אישי וביקורתי דרך הגוף, עשתה הסבה חדה לתחום המחול העכשווי ולמדה במסלול תלת שנתי בסדנה להכשרת רקדנים בחיפה (2005-2008).
לאחר לימודי המחול איילה נכנסה לשדה המחול העכשווי כרקדנית עצמאית (2009-2017) ושיתפה פעולה עם כוריאוגרפיות.ים רבות.ים: להקת יסמין גודר, להקת בת-שבע, קבוצת מחול יוסי ברג ועודד גרף, קבוצת מחול דנה רוטנברג, תמר בורר, איריס ארז, בשמת נוסן, גיל קרר, מאיה ברינר, ענת ועדיה, רובי אדלמן, תמי ורונן יצחקי, טומו סונה (יפן), אנה רוטליזברגר (שווייץ) ועוד. במסגרת עבודתה כרקדנית סיירה והופיעה בפסטיבלים ובמרכזי תרבות ברחבי העולם.
סטודנטית לתואר ראשון בפילוסופיה ותולדות האמנות. בעלת הסמכה כמורה ליוגה אינטגרטיבית וטיפול בשיטת אילן לב.
אמנות בקהילה
לאורך השנים איילה הובילה ולקחה חלק בפרויקטים קהילתיים ששואפים להציע מהידע האמנותי- מחולי לצורך יצירת מפגש מפרה עם אוכלוסיות שונות כגון- קשישים, אנשים שחיים עם פרקינסון, בנות נוער ועוד.
ב- 2015 איילה לקחה חלק כרקדנית ויוצרת בפרויקט 'מעשה גיל' שיזמה דליה חיימסקי. לאורך הפרויקט התקיימו מפגשים שבועיים עם קשישים ממרכז יום 'לוסטינגר' בבת ים, בשיתוף מרכז 'כלים' בבת ים. בסוף הפרויקט עלתה יצירת מחול ששילבה בקאסט את הרקדנים- היוצרים יחד עם הקשישים בהופעות משותפות בפסטיבל בת ים הבינלאומי לתיאטרון ואמנות רחוב.
עוד באותה שנה, היא לקחה חלק בפרויקט 'הפרעה' מטעם סטודיו יסמין גודר. מדובר בפרויקט בינלאומי שמטרתו להפגיש בין ידע של רקדנים לבין א.נשים שחיים.יות עם פרקינסון. הפרויקט כולל בתוכו שיעורים שבועיים, כנסים, תהליכי יצירה ומופעים משותפים של רקדנים מקצועיים יחד עם א.נשים שחיים עם פרקינסון.
ב- 2017 איילה הובילה ככוריאוגרפית פרויקט אמנות בקהילה אשר עלה בבכורה כיצירת המחול יש בזה תום (ראו צילום מאת תמר לם) בפסטיבל בת ים הבינלאומי לאמנות ותיאטרון רחוב. הפרויקט נתמך על ידי תוכנית הרזידנסי בפסטפקטורי ובמרכז כלים בבת ים. זוהי עבודת מחול וקהילה שבה רוקדיםות יחד 8 פרפורמרים.ות, רקדנים מקצועיים לצד חובבנים, בטווח גילאים שבין 10-56.
בימים אלו, איילה נבחרה להיות כוריאוגרפית מובילה במסגרת פרויקט 'חיים בתנועה'- שיתוף פעולה בין עמותת הכוריאוגרפים לבין מפעל הפיס. במסגרת התוכנית איילה תנחה מספר מפגשים עם קבוצת בנות נוער מנצרת עלית בהם תעביר לנערות תכנים פמיניסטיים בשיח ובאמצעות כלים גופניים- תנועתיים- וכוריאוגרפים.
פסטיבל נפגשות
החוויות של איילה כאישה וכאמנית, הניסיון הרב שצברה בשטח כרקדנית וככוריאוגרפית, לימודיה האקדמיים והניסיון שצברה בפרויקטים קהילתיים שמשלבים בין תכנים חברתיים לעשייה אמנותית, כל אלו הובילו את איילה ליזום ב-2017 'פסטיבל נפגשות' לאמנות מופע פמיניסטית. איילה חשה צורך אדיר לדבר על חוסר השוויון המגדרי החמור בתחום האמנות ולהאיר על היקף התופעה באופן שיחשוף ויוציא אותה מהפרטיקולרי לקולקטיבי-ציבורי. התפיסה הביקורתית שעומדת בבסיס היוזמה היא שלעיתים קרובות ובתחומים רבים קולן של נשים נדחק לשוליים וכך נתפס כחוויה אישית ולא כתופעה ציבורית, ולכן יש חשיבות להתאגדות של נשים. מכאן, היוזמה של איילה שואפת ליצור מרחב לנשים אמניות להיפגש לכדי יצירה של קהילה, לצד שימת דגש על ייצוג של קולות נשיים שונים ומגוונים. מאז היווסדו, איילה מפיקה ומנהלת אמנותית את הפסטיבל והוא עולה אחת לשנה למשך שלושה ימים שכוללים מופעי בכורה, מופעי הרצה, סדנאות, פאנלים ומופעים קהילתיים. כל היצירות שמוצגות בפסטיבל נוצרו על ידי נשים שפועלות במדיומים מגוונים כמו מחול, מוזיקה, פרפורמנס, תיאטרון, ספוקן וורד, ספרות וצילום. היצירות כולן עוסקות בתכנים פמיניסטיים שנובעים מחוויה, מחשבה וגוף נשיים. הפסטיבל מהווה חגיגה של מפגש נשי והתענגות על ריבוי קולות נשיים אמנותיים לצד מחאה אמנותית אקטיבית שנועדה לערער על המבנים הקיימים וקוראת לאינקלוסיביות ולהסרה של הפרדות היררכיות בשדה האמנות ובכל שדה אחר.
הוראה
איילה מוזמנת ליצור וללמד ככוריאוגרפית, מורה למחול עכשווי ומלווה של תהליכי יצירה בבתי ספר מקצועיים להכשרת רקדנים ובמסגרות שונות לרקדנים בוגרים. לדוגמה: הלהקה של אוניברסיטת בן גוריון, 'סדנאות גילה' לגיל השלישי בהובלת גלית ליס, הסדנה להכשרת רקדנים בחיפה, בית הספר למחול 'הקבוצה' בתל אביב ועוד. לאורך השנים, איילה התנסתה בהוראת מחול עכשווי למגוון אוכלוסיות וגילאים.
תמיכות ומענקים
לאחר שצברה ידע וניסיון רב בתחום המחול העכשווי כרקדנית-יוצרת, החלה איילה לפעול ככוריאוגרפית עצמאית (החל משנת 2015). מאז, איילה העלתה מדי שנה את יצירותיה בפסטיבלים ואירועים בארץ ובעולם, וזכתה במענקי יצירה ממועצת האמנות והתרבות של מפעל הפיס בשנים 2016 ,2017 ,2019. כמו כן, איילה נבחרה כאמנית לתוכניות רסידנסי במסלול RE-SEARCH ובסטודיו יסמין גודר (2016), במרכז 'כלים' ובפסטפקטורי (2017). ב-2019 איילה זכתה במענק יצירה מהקרן ליוצרים עצמאיים של משרד התרבות. החל ממאי 2018, איילה חברה בעמותת הכוריאוגרפים.